Ali je vedeževanje točno?

vedeževanje

Verujemo, da ima vsaka oseba v trenutku, ko se obrne na osebo, ki se ukvarja z vedeževanjem, določena pričakovanja. Če gre za tarot, usedlino iz kave, grah ali vpogled v dlan, se vam po glavi prepleta eno in isto vprašanje: “Ali bo točno?”. Številni ljudje imajo prevelika pričakovanja. Nekateri pričakujejo, da jim bo vedeževalec rešil težavo, drugi mislijo, da jim bo vedeževalec odkril veliko resnico o njihovem zakonu ali ljubezenskem razmerju, tretji so prepričani, da je delo vedeževalca le tolažba, četrti pa pričakujejo, da jim bo vedeževalec potrdil vsako njihovo besedo, pa čeprav so čista laž in temu podobno.

Stopnja pričakovanja je velika težava. Ljudje se ne zavedajo, da pri uporabi katerekoli tehnike obstajajo omejitve. Če pa se te omejitve upoštevajo, se lahko dosežejo zavidljivi rezultati. Nadalje, vsako vedeževanje, oziroma tehnika ima tudi svoja pisana in nepisana pravila. V nekaterih primerih se bodo izrečene stvari zagotovo potrdile v praksi, v nekaterih primerih bo ta delež manjši. Če vam nekdo prerokuje iz šalice kave in je usedlina dobro razdeljena tolmač nima težav pri branju simbolov. Če pa je tolmač utrujen ali ni prave volje tolmačenje ne bo kakovostno. Čudeži se prav tako ne morejo pričakovati, če oseba, ki postavlja vprašanja laže.

Kot vidite, je vprašanje, ali bo vedeževanje točno, odvisno od več faktorjev. Pričakovanja so velika težava. Številni ljudje so prepričani, da se svet vrti le okrog njih. Drugi pričakujejo, da bo vedeževalec vrgel kakšne uroke, ki bodo izbrisali vse njihove težave, čeprav vedeževanje in metanje urokov nimajo nobene povezave s tem.

Da bi bilo vedeževanje maksimalno točno morate biti realni, negovati skromna pričakovanja, biti odprti do vsega, kar vam vedeževalec govori oziroma morate z njim vzpostaviti kakovosten odnos. Vedeževalec ne more vedeti vsega, zato ga je potrebno usmeriti na težavo. Če se bodo pri vedeževanju upoštevali ti nasveti tudi rezultati v praksi ne bodo manjkali.