Kako lahko tarot karte pomagajo človeku?

tarot karte

Uporaba posebnih kart, v namene vedeževanja, je stara vsaj pet stoletij. Tekom tega dolgega obdobja ljudske civilizacije so se tarot karte prilagajale, menjavale, nadgrajevale. Oboževalci tarot kart so postopoma odkrivali nove tehnike odpiranja kart, vendar se prvotni namen tarota nikoli ni spremenil – človeku pomagati pri navigaciji v nemirnih vodah njegovega življenja. Tarot je prvenstveno svetovalno orodje. Ko je oseba zmedena, ne ve ali ne vidi rešitve določenega problema, ko tava v megli, je tu tarot, da ji priskoči na pomoč. Vendar ne smete imeti prevelikih pričakovanj. Tudi tarot deluje z določenimi omejitvami, kakor vse ostalo, kar obstaja na tem svetu.

Razen, da tarot karte dajejo nasvete, izvrstno odkrivajo tudi preteklost določene zgodbe. Hitro prodirajo v bistvo problema. Zakaj je to tako pomembno? Zato, ker, če tolmač tarota in oseba, ki postavlja vprašanja adekvatno ugotovita vzrok težave, lažje najdeta tudi rešitev za težavo. Vendar so nekatere situacije neizbežne. Zato karta, ki pride na pozicijo prihodnosti, ne glede na vprašanje, ukazuje na sled dogodkov. Včasih je tudi to dobro vedeti. Če je nekaj neizogibno, je neizogibno. Tako se človek lažje sooči z morebitnimi izgubami.

Tarot karte lahko ponudijo tudi uteho

To je še posebej pomembno v travmatičnih situacijah. Ko na primer izgubite ljubljeno osebo, lahko tarotu postavite vprašanje zakaj se je to dogodilo. Logična razlaga bi bila, da zaradi smrti, vendar lahko tarot, preko svoje bogate simbolike, ponudi dodatne, višje razloge.

Tarot ima moč, da lahko človek bolje spozna samega sebe. Žalostno je, da se številni ljudje širom sveta ne zavedajo svojih darov niti svojih demonov in zato so drugi kolateralne žrtve. Večina ljudi se lahko poistoveti s tarotom, saj v njem vidijo sebe, ono najboljše in najslabše. Znanje je moč. Ni mala stvar razumeti sebe, smisel svojega obstoja in  resnično razumeti svojo usodo.

Tarot je tu, na dosego ruke.